Zoekmachine optimalisatie

Heb je deze pagina gevonden via een zoekmachine? Dan hebben we zoekmachine optimalisatie tilburg goed voor elkaar, en daar blijven we aan werken want zoekmachine optimalisatie stopt nooit.

Omdat zoekmachines de regels steeds een beetje aanpassen, overigens altijd in het voordeel/belang van de zoekende, moet je blijven werken aan zoekmachineoptimalisatie.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie in de letterlijke betekenis omschrijven we als:

Het actief optimaliseren van pagina’s van een website zodat deze beter gevonden worden in zoekmachines.

Dat is wel heel kort door de bocht, want zo lijkt het heel eenvoudig. Toch is het optimaliseren van een website een delicaat proces. Het nieuwe zoekmachine optimalisatie bestaat uit twee belangrijke onderdelen:

 • Verbeteren van de conversieratio (CRO)
 • Verbeteren van de gebruikerservaring (UX)
 • Om dit te bereiken moeten zowel technische als inhoudelijke optimalisaties doorgevoerd worden op de pagina’s van je website, maar ook daarbuiten; zowel online als offline.

  Meer bezoekers = meer omzet

  Het doel van zoekmachine optimalisatie is altijd het vergroten van het aantal bezoekers geweest. Want hoe meer bezoekers op je website kwamen, des te groter je omzet was. Dat klopt in de basis nog steeds, je moet vooral veel bezoekers hebben die daadwerkelijk op zoek zijn naar wat jij aanbiedt, die graag nog eens terugkomen, je website en je merk gaan vertrouwen, converteren naar een (betalende) klant, en uiteindelijk fan worden van je bedrijf. Daar komt Conversion Rate Optimization om de hoek kijken.

  Stel dat je een miljoen bezoekers op je website krijgt door zoekmachine optimalisatie. Is de optimalisatie geslaagd als er één bezoeker is die converteert? Vandaar het belang van Conversie Ratio Optimalisatie (CRO).

  Gebruikerservaring belangrijk voor zoekmachine optimalisatie

  Bij het optimaliseren van de User Experience, wordt de website zo aangepast dat bezoekers zich thuisvoelen, weten wat er van ze verwacht wordt en goed hun weg kunnen vinden door de site. Zoekmachines kunnen dit ook meten, en wordt een steeds belangrijker onderdeel van zoekmachine optimalisatie.

  Wij beheersen zowel het puur technische optimaliseren van websites voor zoekmachines, nog steeds erg belangrijk, maar weten voor jou de winst te behalen uit de nieuwe SEO technieken. Wil je weten wat we voor jouw website kunnen betekenen? Neem contact op.

  Zoekmachine optimalisatie Tilburg